Foto Club Iris

Online de leukste fotoalbums maken

Een foto is het ideale geheugensteuntje om situaties fris in het geheugen te houden. Een fotoalbum is een collectie van foto’s en dus een enorme verzameling van dit soort geheugensteuntjes. Het is dan ook niet gek dat het fotoalbum erg populair is en bijna iedereen wel ten minste een fotoalbum heeft.

Het maken van een fotoalbum was in het verleden een klusje dat vrij veel tijd kostte. Eerst moesten de foto’s worden ontwikkeld en daarna moest er een leuk fotoboek worden gezocht en moesten alle foto’s netjes in het fotoalbum worden geplaatst. Het duurde vaak een aantal dagen om de juiste spullen te vinden en daarna was het nog uren werk om de foto’s in het album te plaatsen.

Dat is tegenwoordig een stuk gemakkelijker en je kunt tegenwoordig met digitale foto’s eenvoudig online fotoalbums maken. Je hoeft alleen maar de gewenste foto’s te selecteren en deze up te loaden naar de website. De website zal het fotoalbum vervolgens precies naar je eigen wensen maken en thuisbezorgen.

Als je zelf ooit een fotoalbum online hebt gemaakt, dan weet je vast wel hoe eenvoudig het in zijn werk gaat. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan raden we aan om het ook eens te proberen. Hieronder hebben we een aantal sites beschreven waarop je online een fotoalbum kunt maken.

webprint_fotoalbumWebprint – www.webprint.nl

Webprint is een bekende Nederlandse webshop die zich volledig heeft toegelegd op fotografie en het afdrukken van foto’s op allerlei materialen. Consumenten kunnen op Webprint zelf een eigen fotoalbum selecteren en ontwerpen. De webshop levert naast fotoalbums ook vele andere producten tegen voordelige prijzen en de online winkel heeft vele prijzen gewonnen van onder andere De Consumentenbond en Kassa.

hema_fotoboek_700x700

HEMA - fotoalbum.hema.nl/

De HEMA heeft waarschijnlijk geen introductie nodig en het is een winkelketen die al lange tijd een online webshop heeft voor fotoproducten. Het fotoalbum ontbreekt uiteraard niet en je kunt op de website van de HEMA leuke fotoalbums maken. De keuzemogelijkheden zijn wel iets beperkter dan die van de meest vooruitstrevende webshops.

Fotoalbum.nl_-400x400Fotoalbum – www.fotoalbum.nl

Fotoalbum.nl is een andere website die zich volledig heeft toegelegd op het aanbieden van fotoproducten. De website biedt net als de twee eerder genoemde websites een aantal mogelijkheden om zelf je eigen fotoalbum online te ontwerpen. De prijzen van deze webshop lijken iets hoger te liggen dan die van de concurrentie, maar met de juiste aanbiedingen kan vaak toch tot een goede prijs worden gekomen.