Foto Club Iris

Internet en fotografie

De combinatie van internet en fotografie is een interessante combinatie die voor velen van ons grote voordelen heeft opgeleverd. We hebben dankzij het internet eenvoudig toegang tot foto’s, tips en informatie over fotografie en we kunnen ons eigen materiaal ook snel en probleemloos delen.

We hoeven niet meer naar een fotospeciaalzaak voor advies over de beste camera’s en een cursus fotografie is ook geen noodzaak meer. We kunnen eenvoudig informatie online vinden en we kunnen deze informatie gebruiken om de juiste aankopen te doen of om onze vaardigheden op het gebied van fotografie te verbeteren.

Naast tips en informatie maakt het internet het delen van foto’s ook eenvoudiger. We kunnen eenvoudig onze mooiste en leukste foto’s delen met de rest van de wereld en de rest van de wereld kan dit ook met ons. Als je gewoon even wilt relaxen en de mooiste foto’s van over de hele wereld wilt bekijken, dan is dit met speciale webdiensten als Flickr en Getty Images geen enkel probleem.

flkrHet derde grote voordeel dat het internet voor ons heeft gecreëerd, is de beschikbaarheid van allerlei applicaties die we kunnen gebruiken in combinatie met fotografie. Het aanbod van applicaties is vrij breed en de applicaties kunnen ons bijvoorbeeld helpen ons om foto’s te bewerken en speciale effecten toe te voegen. De apps kunnen ook helpen bij het bekijken en delen van foto’s met allerlei bekende netwerken, zoals Twitter, Facebook, Hyves, etc.

Het internet heeft dus veel toegevoegde waarde voor liefhebbers van fotografie. Je kunt met je PC eenvoudig de gewenste content vinden, het maakt niet uit of je nou informatie of foto’s wilt vinden. Als je in het bezit bent van een smartphone, dan kan dit ook helpen om de wereld van fotografie dichter bij je te brengen.

Er zijn voor zowel Android telefoons als iPhones veel applicaties die speciaal zijn gemaakt voor liefhebbers van fotografie. Een van de bekende apps die voor beide platforms is gemaakt is Instagram, deze applicatie maakt het mogelijk om op zeer eenvoudige manier je foto’s te bewerken en de mooiste effecten te creëren. De foto’s kunnen daarna bovendien eenvoudig worden gedeeld websites zoals Twitter en Facebook.

Fotograferen-met-uw-smartphone-3-700x240

De website Flickr heeft ook zijn eigen app, die het browsen en delen van foto’s op Flickr eenvoudiger maakt en er zijn naast de apps van Flickr en Instagram nog vele honderden of zelfs duizenden applicaties die allemaal een poging doen om liefhebbers van fotografie te helpen.

Als je zelf in het bezit bent van een smartphone met het Android of iOS besturingssysteem, dan raden we zeker aan om Flickr en Instagram te proberen. Als je daarna nog meer leuke applicaties wilt vinden, dan raden we aan om even Google te gebruiken. Er is zeer veel informatie beschikbaar over de leukste apps voor beide mobiele platformen.