Foto Club Iris

Foto’s op canvas

canvasJe hebt tegenwoordig vele keuzemogelijkheden om je eigen foto als wanddecoratie te gebruiken. Je kunt foto’s bijvoorbeeld laten afdrukken op aluminium, plexiglas, behang, kunststof of op canvas.

Deze pagina staat in het teken van onze favoriete wanddecoratie, de foto op canvas. Een canvas is een soort van doek, dat vroeger vooral werd gebruikt door schilders. Schilders schilderden in die tijd met olieverf of acryl op het canvas. Schilderijen op canvas staan bekend om hun authenticiteit en het reliëf dat in de schilderijen zit, doordat de schilders klodders verf hebben laten opdrogen op het doek.

foto-op-canvas-doek

Het reliëf zal op foto’s op canvas niet aanwezig zijn, omdat de foto’s worden afgedrukt op het canvas en er komen dus geen klodders verf aan te pas. Toch zijn foto’s die worden afgedrukt op canvas erg mooi en het is een ideale vorm van wanddecoratie voor in bijna elke kamer in het huis. Een mooie gezinsfoto of een mooi landschap staat bijvoorbeeld erg mooi in de huiskamer of slaapkamer en babyfoto’s en foto’s van huisdieren zijn bijzonder geschikt voor in de slaapkamer.

Als je een foto op canvas wilt laten afdrukken, dan zal je eerst een goede webshop moeten uitzoeken en vervolgens de foto’s die je wilt laten afdrukken op canvas uploaden. Bij de meeste webshops kan daarna worden gekozen uit een aantal effecten. Zo kan worden gekozen voor een sepia foto, een zwart/wit foto, een collage foto, een foto met verschillende kleuraccenten of vele andere effecten. De foto’s zullen vervolgens door de webshop worden afgedrukt en worden verzonden. Dit neemt meestal een paar werkdagen in beslag.

De prijzen voor het afdrukken van een foto op canvas zijn niet bij elke aanbieder gelijk. Dit komt soms omdat de ene aanbieder gewoon duurder is dan de andere, maar soms omdat er ook een verschil in kwaliteit is. Het is vooraf moeilijk om te bepalen wat de kwaliteit van een bepaalde aanbieder is. Het is vaak het verstandigst om eerst een aantal reviews van een webshop te zoeken alvorens een bestelling te plaatsen.

sliderafbeelding3

Enkele aanbieders die wij kunnen aanraden:

  • Canvas Store – www.canvasstore.nl
  • Webprint - www.webprint.nl
  • HEMA - foto.hema.nl

Je bent nu klaar om je eigen foto’s op canvas af te drukken. Veel succes en we hopen dat het resultaat erg mooi is!

P.S. Als je zelf een andere goede aanbieder hebt gevonden, laat het ons dan even weten, dan zullen wij proberen deze aanbieder ook aandacht te geven op deze website.