Foto Club Iris

From the blog

Dit zijn de 3 beste ‘selfie-phones’ van dit moment

Dat fotografie allerlei vormen kan aannemen blijkt maar weer. Wie had 10 jaar geleden ooit gedacht dat het fenomeen ‘selfie’ een ware hit zou worden over de hele wereld. Je hoeft maar op een willekeurige sociale media site te kijken en je wordt overladen door selfies van familie en vrienden.

Het is daarom ook geen toeval dat de grote smartphone fabrikanten steeds meer aandacht zijn gaan besteden aan het camera gedeelte van smartphones. Als vanzelfsprekend heeft dit ook geleidt tot het produceren van zogenaamde selfie-phones. De naam zegt het al, het zijn smartphones waarmee je de perfecte selfies kunt maken. Hieronder hebben wij de drie beste selfie-phones van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Huawei Ascend P7

Met een heuse 8 megapixel camera aan de voorzijde is de Ascend P7 een van de beste selfie-smartphones van dit moment. Een speciale lens en zogenaamde Blue-Glass filter zorgen ervoor dat selfies zonder vervorming haarscherp worden vastgelegd.

De specialiteit van de P7 is het maken van panorama-selfies. Met 15 mensen tegelijk een selfie maken zonder zo’n onhandige slefie-stick? Geen probleem, je draait simpelweg je telefoon tijdens het maken van je selfie en voila!

HTC One M8

Met de One M8 heb je de mogelijkheid om selfies te maken met een kwaliteit van 4 UltraPixels. We horen je al denken, 4 UltraPixels? een beetje smartphone heeft er al gauw 8 of 12? Maar vergis je niet, 4 UltraPixel staat niet gelijk aan 4 MegaPixel. De UltraPixel camera maakt namelijk gebruik van een speciale techniek waarbij het licht door twee sensoren valt met elk 4 megapixels. Effectief leidt dit tot een 8 Megapixel foto, maar dankzij een slimme compressie methode kunnen deze pixels zonder kwaliteitsverlies worden gestopt in een zogenaamde UltraPixel foto. Resultaat: een haarscherpe en goed belichtte 4 MegaPixel foto met het detail en van een 8 Megapixel foto. Over- en onderbelichting bij selfies horen met de One M8 tot het verleden.

Nokia Lumia 735

Tot slot hebben we nog een uitstekende selfie aanrader voor iedereen met een iets krapper budget. De Nokia Lumia 735 heeft dan geen UltraPixel camera, maar met een 5 megapixel sensor aan de voorzijde en Nokia’s eigen elfie-app met gezichtsherkenning staat de relatief goedkope Lumia 735 prima zijn mannetje tussen de grote jongens.