Foto Club Iris

From the blog

Deze Infographic laat 175 jaar aan fotografie geschiedenis zien

19 Augustus 1839 wordt door velen gezien als de dag dat fotografie werd uitgevonden. Het was namelijk de dag dat Daguerreotypie – een fotografische methode waarbij verzilverd koper lichtgevoelig wordt gemaakt en na blootstelling aan kwikdampen beelden achterlaat – haar intrede maakte.

In de daaropvolgende 175 jaar hebben we een aantal gigantische technologische sprongen weten te maken op het gebied van fotografie en beeldverwerking. Hoogtijd dus om alles netjes op een rijtje te zetten en even stil te staan bij hoe ver zijn gekomen met onze moderne DSLR’s en 4K smartphone camera’s.

Dat hebben de jongens en meiden van Lytro althans moeten denken bij het maken van deze imposante Infographic over de geschiedenis van fotografie. Het hele traject van zwart-wit fotografie naar kleuren fotografie en compact camera’s is in beeld gebracht met de belangrijkste jaartallen gemarkeerd. En natuurlijk mag de lichtveld-fotografie (van Lytro zelf) niet ontbreken in de infographic.