Foto Club Iris

From the blog

3 smartphonecamera’s uitgelicht

Det tijd van technische snufjes gaat snel en is erg veranderlijk. Het is amper bij te houden wat de beste telefoons zijn voor je foto’s en laten we eerlijk zijn, het is eigenlijk best relatief allemaal. De ene telefoon doet niet echt onder voor de andere op een paar specificaties na dan. Hierbij laat ik je mijn persoonlijke top 3 toestellen van dit moment zien;

1. Samsung Galaxy Note 4

Met de 16 megapixel camera met beeldstabilisatie kun je mooie detailfoto’s maken met de Samsung Galaxy Note 4. Voorzien van “Optical Image Stabilisation” ofwel OIS, is het mogelijk om van bewegende mensen of dingen haarscherpe foto’s te maken. De functie corrigeert de lens tijdens het indrukken van de sluiterknop. Verder heeft de Note 4 een 1440 x 2560 pixels beeldscherm met AMOLED techniek waardoor kleuren heel intens worden weergegeven. Voor de snelheid hoef je ook niet bang te zijn, de smartphone beschikt over een 2.7 Ghz quadcore processor.

2. Huawei Ascend G750

Een betaalbare telefoon waar je ook haarscherpe foto’s mee kunt maken? Dan moet je zeker voor de Huawei Ascend G750 gaan. De 1,7 Ghz octocore (!) processor is zo snel, dat je amper doorhebt dat je een foto al gemaakt hebt. Het beeldscherm van 5,5 inch geeft de foto’s levensecht weer. Dat komt natuurlijk ook door de 13 megapixel camera en automatische scherpstellingsfunctie.

3. Nokia Lumia 1520

Met zijn 6 inch beeldscherm is deze smartphone één van de grotere telefoons. Met de 20 megapixel camera met Pure View technologie kun je foto’s maken die je ook met een ‘echte’ fotocamera kunt maken. Een 2,2 Ghz quadcore processor verwerkt alles razendsnel. Deze Windowsphone beschikt over diverse applicaties om je foto’s te bewerken en door middel van de app Nokia Storyteller worden je foto’s verwerkt in een verhaal compleet met plaatsaanduiding in een kaart.

Kortom, er zijn diverse goede mogelijkheden om je oude fotocamera in die niet zo handige tas te vervangen door een smartphone. Waar je voor kiest ligt uiteraard aan je eigen voorkeuren en je budget, maar er is voor iedereen wel een geschikt toestel te vinden.