Foto Club Iris

From the blog

Laat je foto’s niet verloren gaan

Help, je computer of laptop is gecrasht en nu ben je al je bestanden en foto’s kwijt! Dat is een potentiële ramp te noemen. Maar niet getreurd, er zijn manieren om dit te voorkomen.

Extern opslaan

Een manier is om je allerbelangrijkste files en foto’s niet op je computer of laptop zelf opslaat, maar op een externe harde schijf of USB-stick. Ook kun je ze natuurlijk branden op een DVD of CD. Zo heb je altijd deze bestanden veilig gesteld voor een eventuele crash van je computer of een virus. Het onderstaande filmpje laat zien hoe je van je bestanden een back-up kunt maken met Windows 7:

Afdrukken

Natuurlijk kun je ook al je foto’s laten afdrukken. Er zijn talloze websites te vinden waar je online je foto’s kunt laten afdrukken. Bij vrijwel alle sites waar je foto’s kunt laten drukken werkt het op dezelfde manier;

  • Je kiest eenvoudig het formaat, de papiersoort en eventueel nog of ze in kleur of zwart-wit moeten en je krijgt ze binnen een paar dagen thuis gestuurd. Wat je daarna met de foto’s doet, zoals inlijsten, inplakken of gewoon bewaren in een doos, zijn opties waar je uit kunt kiezen.

Toch is er nog wel degelijk onderscheid in de winkels die deze dienst aanbieden. De concurrentie is groot op de fotomarkt en bedrijven doen er alles aan om zich te onderscheiden van de rest. We hebben een paar goede sites voor jou geselecteerd om de keuze wat makkelijker te maken;

  • Drukxpress - Drukxpress legt veel focus op het zakelijk segment
  • Drukhetnu.nl – Drukkerij Drukhetnu staat met name bekend om haar snelle service. Dus wil jij je foto’s morgen al in huis hebben dan is dit een goede keus.
  • Gadgetsign.nl – Wil je eens iets anders laten printen? Bij Gadgetsign printen ze alles wat jij wilt.

foto-muur

Online opslaan

Een derde mogelijkheid is om je foto’s online op te slaan. Er zijn verschillende site die dit soort diensten aanbieden, met Flickr als een van de bekendste. Als je bij Flickr een gratis account aanmaakt, krijg je 1000GB een opslagruimte, diverse organisatietools en de mogelijkheid om foto’s te embedden in een website of blog. Ook biedt Flickr een gratis app aan, zodat je ook vanaf je smartphone gemakkelijk toegang hebt tot al je foto’s. Omdat veel foto’s op Flickr openbaar worden gedeeld, kun je ook tussen leuke foto’s van anderen rondneuzen. Hieronder een voorproefje:

Er zijn ook diensten waarbij je niet alleen je foto’s, maar al je bestanden in de Cloud kunt opslaan. Voorbeelden hiervan zijn Dropbox, Google Drive en SkyDrive. Zo heb je je bestanden altijd op al je apparaten bij de hand en weet je zeker dat je ze niet kwijt bent als een apparaat het begeeft.

Als je je foto’s niet wilt kwijtraken, zorg er dan altijd voor dat je een digitale kopie op een andere locatie hebt staan of laat je foto’s afdrukken. Op die manier weet je zeker dat je foto’s niet verloren zullen gaan.