Foto Club Iris

From the blog

Fotograferen met je iPhone

Fotograferen met een smartphone wordt steeds beter en leuker. Door de technologische ontwikkelingen worden de camera’s van verschillende mobieltjes steeds beter en kun je dus ook steeds mooiere foto’s maken. Bovendien heeft het als voordeel dat je een telefoon (bijna) altijd op zak hebt. Een ander voordeel is dat je op je smartphone allerlei apps kunt installeren die het fotograferen nog leuker maken.

Dat de smartphones steeds beter worden (en dan ook met name de camerafunctie) bewijst de iPhone 5 maar weer. Want met een resolutie van 3264 x 2448 pixels maak je met deze telefoon superstrakke foto’s.

instagram-app

Instagram

Om één fotodienst kunnen we zeker niet heen in deze toplijst: Instagram. Al sinds 2011 in opkomst, maar groeit ook na de overname door Facebook vorig jaar nog steeds in populariteit. Het principe van Instagram is eigenlijk heel simpel. Je maakt een foto en zet daar een filter naar keuze overheen, waardoor de sfeer van de foto een heel andere wending krijgt. Ook kun je delen van de foto accentueren. Dit deel wordt dan helder en de rest van de foto wordt vaag. Verder kun je leuke lijstjes om de foto’s zetten. Hierdoor krijg je soms een erg bijzonder plaatje. Uiteraard deel je dit niet alleen via Instagram, maar ook via Twitter, Facebook en Flickr. Download Instagram via deze link.

Adobe Photoshop Express

Een andere foto-applicatie die op je iPhone niet mag ontbreken, is Adobe Photoshop Express. Het is eigenlijk een uitgeklede versie van Photoshop. De app heeft niet alle functionaliteiten van Photoshop, maar wel basisfuncties als bijsnijden, foto’s scherper maken en een zwart-witfilter toepassen. Een absolute must-have. Download de app hier.

HDR Fusion

Je zou misschien denken dat alle fotoapplicaties op elkaar lijken, maar dat klopt niet. HDR Fusion biedt weer volledig andere mogelijkheden dan Instagram of Adobe Photoshop Express. HDR foto’s zijn ‘hot’. Bij deze foto’s maak je drie foto’s met verschillende belichtingstijden. Deze voeg je samen tot één foto, waardoor je de optimale kwaliteit foto krijgt. Bij HDR Fusion doe je dit met twee foto’s. Tip: zorg wel dat je iPhone ergens stevig tegenaan staat en download HDR Fusion hier.

Have your say