Foto Club Iris

From the blog

De beste druktechniek

filmrolletjeTegenwoordig worden bijna alle foto’s die wij maken gemaakt door middel van een digitale camera. Een digitale camera is de opvolger van de fotocamera en het grootste verschil zit hem in het verschil hoe de foto wordt opgeslagen. Bij een digitale camera wordt de foto namelijk niet op film opgeslagen maar wordt het beeld vastgelegd door middel van een lichtgevoelige sensor vastgelegd.

Vroeger haalde men het zogenoemde rolletje uit de camera en liet deze vervolgens afdrukken. Dit afdrukken werd door diverse bedrijven gedaan zoals bijvoorbeeld de Kruidvat. Met de komst van digitale camera is dit echter veranderd. Tegenwoordig halen we namelijk het USB- kaartje uit de camera en vervolgens wordt deze in de computer gestopt. Met een druk op de knop kun je alle foto’s bekijken en bewerken. Je hoeft geen weken meer te wachten op de ontwikkeling van de foto’s en daarnaast heeft u altijd de garantie dat de kwaliteit van de foto goed is. Immers u heeft zelf een voorselectie gemaakt van de foto’s daarnaast heeft u ze ook kunnen bekijken.

Naast de manier van het maken van foto’s zijn ook de afdruktechnieken veranderd. Vroeger lieten we onze foto’s afdrukken en plakten we deze op chronologische volgorde in fotoalbums. Tegenwoordig ontwerpen we op internet zelf ons kant-en-klare album en laten deze vervolgens drukken. Naast het zelf ontwerpen van een album zijn er ook diverse nieuwe manieren om foto’s te drukken. Zo hebben we eerder al een artikel geschreven over uw foto laten drukken op canvas. Naast deze mogelijkheid is het tegenwoordig ook mogelijk om uw foto op aluminium te laten drukken. Deze techniek wordt veel gebruikt door professionele fotografen voor tentoonstellingen. Deze techniek heeft diverse voordelen: zo is deze manier om een foto te presenteren uniek en lijkt de foto echt een beleving te worden. Tegelijkertijd is het een duurzame techniek wat wil zeggen dat de foto een lange levensduur heeft.

Have your say